Bilvårdsutbildning

Bli proffs på rengöring och underhåll av bilar

Bli professionell bilvårdare

VÅR BILVÅRDSUTBILDNING

Vi erbjuder heltäckande bilvårdsutbildning på olika nivåer. Här kan du läsa mer om de områden som vi behandlar i våra utbildningar.

Priset för vår bilvårdsutbildning är 8 000 kronor plus moms. Övernattningsmöjligheter finns för de som behöver – utan extra kostnad.

Bilvårdsutbildning.nu i samarbete med Turtle Wax Pro.

Syftet med 2-dagarskursen är att på ett inspirerande sätt lära ut grunderna i professionell bilvård. Här går vi igenom innehållet i detalj:

Dag 1:

 • Samling med gemensam frukost med genomgång av agenda-

 • Teori med produktgenomgång: tvätthallskemikalier, förtvättmedel, bilschampo, fäljrengöringsmedel.

 • Miljöarbete: miljömärkning, förvaring, säkerhet, miljömedvetenhet.

 • Gemensam lunch.

 • Teori med produktgenomgång för invändig rekonditionering.

 • Praktik av utvändig tvätt: applicering av avfettning, tvätteknik.

 • Praktik invändig rekonditionering: arbetsföljd.

 • Summering av dag 1.

Dag 2

 • Samling med gemensam frukost.

 • Teori och produktgenomgång: polersystem, polermaskiner, polerrondeller, våtslipning, vaxning, lackförsegling.

 • Praktik med polering.

 • Gemensam lunch.

 • Praktik med polering fortsättning: våtslipning, vaxning, lackförsegling.

 • Summering av dagarna.

 • Diplom delas ut till deltagarna.

Biltvätt

Steg ett i bilvård är givetvis utvändig och invändig tvätt av bilar. Vi lär dig hur du professionellt rengör en bil på rätt sätt så att lacken skonas och får hög glans. Att tvätta en bil på rätt sätt kräver att man har kunskap om den teknik man bör använda vid olika smutsningsgrad samt vilka produkter som passar för ändamålet. Hos oss får du lära dig att tvätta bilar med olika redskap samt även för hand.

Rekonditionering gör att en bil ser ut, känns och luktar som ny igen. Här handlar det om en djuprengöring där man får bort alla smutsrester och ger bilen behandlingar av ytorna som gör att de känns fräscha och får glans. Rekonditionering används ofta när leasingbilar ska lämnas tillbaka efter leasingperioden eller om ett fordon har blivit hårt smutsat och behöver en rejäl uppfräschning.

 

Polering

Lackpolering är ett viktigt område inom professionell bilvård. Vi lär dig olika metoder som ger hög glans utan onödigt slitage på lacken. Du får lära dig vilka redskap och produkter som passar för respektive tillfälle samt korrekta handgrepp och arbetsmetoder för bästa möjliga resultat.

Polering hjälper när det finns repor i lacken som behöver korrigeras. Här lär du dig vilka medel och vilken trissa till polermaskinen som du behöver för respektive fall.

Våtslipning

För att få bort repor eller ojämnheter i lack kan man även använda sig av våtslipning. Här arbetar man med en kombination av slippapper och vatten som får slipningen att bli mer effektiv, dammfri och skonsam. Resultatet blir en slätare lack som sedan kan poleras upp till en glans som är svår att uppnå på annat vis.

Lackskydd

Att applicera olika slags skydd för att lacken ska bli motståndskraftig mot smuts, damm och vädrets makter. Det kan innebära att man applicerar olika typer av vax, teflon eller keramiska skydd. Lackskydd behövs både på nya och på äldre bilar för att de ska hålla sig snygga så länge som möjligt.

Merförsäljning

När du driver ett företag inom bilvårdsbranschen är det viktigt att du lär dig olika metoder för merförsäljning. Du vill ju gärna att kunderna ska köpa ytterligare tjänster och produkter för att din verksamhet ska bli framgångsrik. Vi visar dig hur du kan rekommendera produkter och tjänster som ger kunden ett mervärde och hur du motiverar köpet på bästa sätt.

Boka din bilvårdsutbildning nu

Varmt välkommen att höra av dig till oss för att få mer information om vår bilvårdsutbildning och för att boka en utbildning för dig eller dina anställda. Vi ser till att ni lär er marknadens senaste metoder och hur man arbetar med olika typer av produkter på rätt sätt.

Våra utbildningar kan förläggas i våra lokaler eller ute hos er och vi är flexibla gällande tiderna för att passa er verksamhet så bra som möjligt. Vi har alltid ett begränsat antal deltagare vid respektive tillfälle för att försäkra att alla tillgodogör sig kunskaperna på ett tillfredsställande sätt.

Vi gör dig till ett proffs inom bilvård! Lär dig allt du behöver för att arbeta i branschen.